Sabun kolagen Nurraysa Beauty dan tip cara penggunaan

Assalamualaikum w.b.t

Sabun kolagen Nurraysa Beauty adalah dihasilkan daripada bahan semula jadi yang selamat. Antara bahan di dalam sabun kolagen ini adalah glyserin, minyak zaiton, extra virgin, herba, susu kambing dan kolagen. Lihat gambar di bawah.

cara guna sabun nr 1

Anda sudah tidak perlu mencari sabun kolagen atau sabun susu kambing lagi, kerana kedua-dua bahan telah dimasukkan ke dalam formula sabun kolagen Nurraysa Beauty ini.

Sebelum ini, saya juga telah gunakan sabun susu kambing, tapi sekarang sudah tidak perlu lagi kerana ada yang lebih baik iaitu susu kambing + kolagen.

Cara menggunakan sabun kolagen Nurraysa Beauty

Adakah ada syarat-syarat penggunaan?

Ya, ada. Ini disebabkan ia sabun semula jadi dan akan bertindak balas dengan kulit anda untuk memperbaiki dan merawat sel-sel kulit anda.

Jika anda menggunakan produk pencuci muka yang lain sebelum ini, mungkin anda pernah bertukar-tukar produk sebelum ini, maka muka anda perlu direhatkan dahulu supaya kulit muka tidak ‘terkejut’. Iaitu , jangan gunakan apa-apa produk pencuci muka selama seminggu. Selepas seminggu, barulah anda boleh menggunakan sabun kolagen Murraysa Beauty ini.

Ini kerana, ada dikalangan pengguna yang kulit mereka menjadi merah setelah mencuba sabun Nurraysa ini. Ia adalah tindak balas kesan daripada bahan kimia yang sudah lama berada di sel kulit muka anda. Apabila ia ingin ‘dicuci’ oleh sabun kolagen ini, ia menyebabkan muka menjadi merah.

Tapi, jangan bimbang. Rehatkan dahulu muka beberapa hari dan berhenti gunakan produk lain. Muka saya sendiri pernah menjadi merah sedikit dalam minggu pertama mula-mula menggunakan sabun kolagen ini.

Tapi, saya teruskan juga penggunaan sabun ini sehingga 3 bulan dan mulai nampak kulit yang kembali sihat dan tiada lagi bintik merah. Jadi, untuk hasil terbaik, teruskan dengan sabun kolagen Nurraysa Beauty 2 kali sehari sehingga 3-5 bulan untuk melihat hasilnya.

Baca juga tip penggunaan sabun Nurraysa Beauty di bawah untuk rujukan anda.

Tip Penggunaan Sabun Kolagen Nurraysa Beauty

cara guna sabun nurraysa

  1. Ok, langkah satu, rehatkan muka.
  2. Kedua, cuci muka 2 kali sehari (pagi dan malam). Tetapi jika kulit kering, cukup 1 kali sehari. Paling penting, ikut keselesaan masing-masing.
  3. Ketiga, cuci muka ikut kaedah di atas, 1 minit untuk kulit normal, kurang 1 minit untuk kulit kering dan 3 minit untuk kulit berminyak.
  4. Keempat, istiqamah mencuci muka dengan sabun Nurraysa ini setiap hari selama 3-4 bulan untuk hasil yang terbaik. Jangan berhenti sekerat jalan hanya beberapa hari atau minggu. Ini kerana, ia tidak mengandungi bahan kimia, jadi hasil tidak secepat produk yang menggunakan bahan kimia.

Kita mahukan produk yang selamat dan semula jadi. So, guna selama beberapa bulan dan anda akan lihat hasilnya. InsyaAllah.

Boleh lihat testimoni pengguna sabun di bawah. Mereka guna sabun selama beberapa bulan. Saya pula, satu sabun boleh tahan satu bulan lebih sebab saya potong sabun dalam saiz lebih kecil dan guna sedikit demi sedikit.

Lebih jimat 🙂

Anda ingin cuba produk Nurraysa Beauty? Boleh tempah dan order online dengan Whatsapp/sms saya di 0179287962 (Siti Sarah). Tempahan melalui pos laju adalah mudah, cepat dan selamat.

Anda boleh juga tempah melalui Shopping Cart di blog ini atau borang tempahan di sebelah kanan blog ini.

Jika anda ada nak tanya berkaitan produk dan sebagainya, boleh hubungi saya seperti cara di atas.

Terima kasih.

 

❤ NURRAYSA COLLAGEN SOAP ❤

💌 Merupakan seketul sabun yang boleh merawat pelbagai masalah kulit. Sangat sesuai digunakan untuk semua golongan termasuk bayi dan ibu hamil.

💌 Bahan-bahan
✔Glycerin
✔Pure marine collagen
✔Vitamin A
✔Vitamin C
✔Vitamin E
✔Herba
✔Susu kambing
✔Minyak zaitun

💌 Ciri-ciri
✅Berbentuk sabun ketul
✅Mempunyai sijil dr KKM
✅ Berkesan dari yang cecair

💌 Cara pakai
Kulit Kering
🅾Pakai sabun hanya 1x sehari sahaja. Sabunkan dan terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama di muka..
Bila kulit dah tak kering sangat, boleh guna 2x shari.. kemudian 3x…

Kulit Berminyak
🅾Cuci 3x sehari.
👉Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun dimuka dalam 2@3 minit. Lebih xpe.. Kemudian bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau)

Kulit Normal
🅾Cuci muka 2x sehari dengan caranya buihkan sabun ke muka, biarkan 1 minit, Kemudian bilas.

Kulit berjeragat
🅾Basahkan sabun sikit dan sapu sabun kat muka yang masih kering. Kemudian baru buihkan & sental di tempat bermasalah. Dalam 1@2minit baru bilas.

Boleh juga, time duduk tengok tv ke.. sambil-sambil sental sabun di bahagian jeragat.

Kulit ruam
🅾Ruam biasa – Buihkan sabun dalam air, kemudian bilas muka dengan air tersebut dan lap kering

🅾Ruam teruk – buihkan sabun pada bahagian ruam, biarkan 3-5 minit, kemudian bilas dan lap kering

Masker
🅾Caranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun dari tidur terus bilas

💌 USP
– Organik
– Bebas bahan kimia
– Tanpa SLES dan paraben
-> selamat untuk semua peringkat umur
-> membantu selesaikan semua masalah kulit.

💌 Bertindak sebagai agen pembersih dan menyihatkan kulit.
Membantu menyelesaikan masalah :
👉🏻 Kulit sensitif
👉🏻 Kulit berminyak
👉🏻 Kulit kusam
👉🏻 Kulit berjeragat
👉🏻 Jerawat
👉🏻 Panau
👉🏻 Eczema
👉🏻 Parut jerawat
👉🏻 Kurap

💌 Kelebihan
Antaranya:
– Membantu mengecutkan jerawat
– Memudarkan parut jerawat
– Memudarkan jeragat
– Membantu mengembalikan kulit wajah yang sihat
– Melegakan gatal-gatal
– Memudarkan panau
– Membersih & mencerahkan kulit
– Menganjalkan kulit
– Menjadikan tona kulit sekata
– Meredakan ruam (termasuk baby)
– Mengecilkan pori-pori
– Melembapkan kulit wajah
– Mengurangkan kulit Berminyak

testimoni IMG-20151118-WA0026 IMG-20151122-WA0001 nr1 nr3 nr6 nr10 nr13 nr15 sabu nurraysa 15 sabu nurraysa 16 sabu nurraysa 17 sabu nurraysa 18 sabu nurraysa 20 sabun 10 sabun 11 sabun nurraysa 20 sabun nurraysa 21 sabun nurraysa 22

sabun nurraysa 23

37 Responses

  1. Aisyah

    Salam..sy da sebulan lebih guna produk ni..mula2 tu alhamdulillah ok..sy pakai ikut step yg diberi..tp dua mggu lps muka sy naik jerawat dan merah2 pedih..sy stop guna serum dll dan hanya guna sabun shj..da semggu sy guna sabun shj, kulit rasa pedih2 sedikit..knp ya?

    • nurraysaadmin

      wkmslm. kulit merah, naik jerawat balik adalah tanda normal bagi proses pemulihan kulit. mungkin sebelum ni pernah pakai produk kosmetik yang ada merkuri/bahan kimia. jadi ambil masa untuk pulihkan kulit. berhenti dahulu penggunaan serum dll. guna sabun sahaja dulu. untuk panduan lanjut, boleh whatsap saya ya.

  2. Miss N

    Saya naj tye….Saya dh pakai 5 bulan tpi x nmpak sgt kesannya…. Saya ade resdung…. Saya perlu teruskan ke atau tak ye?? Sabun ni x sesuai dgn saya ke??… Atau dia ambik mase sikit…

    • nurraysaadmin

      teruskan pakai ya. insyaAllah. jika nak lebih panduan, boleh whatsapp terus saya 0179287962. Terima kasih.

  3. Zafira

    Salam , kulit saya ada pigmentasi sprti whiteheads yg bnyk di pipi , agak2 berapa lama boleh beri kesan selepas menggunakan 1 set nurraysa skin care ?

    • nurraysaadmin

      bergantung pada kulit masing-masing. biasanya perlu 3-4 bulan untuk proses pemulihan yang paling baik sebab produk ini tiada bahan kimia berbahaya. jadi, ia tidak menjanjikan hasil yang terlalu cepat seperti produk lain di pasaran.

  4. Yasmeen

    Assalam,boleh ke kalau gunakan sabun ni sebagai masker malam2 dan bila bangun pagi baru basuh?terima kasih

  5. Emma

    Assalamualaikum..muka sya ada jeragat..umur sya 44tahun..bkesan ker @ sesuai tak klau sya guna sabun collagen produk ini?

    • nurraysaadmin

      Wkmslm ya kak. sesuai insyaAllah. boleh whatsapp sy untuk testimoni 0179287962

  6. muhd hazim

    Assalam… Kulit saya mempunyai jerawat dan sedikit berminyak.. Cara yang manakah lebih selamat digunakan kerana saya takut kulit saya akan menggelupas.. Bolehkah digunakan oleh lelaki juga???

    • nurraysaadmin

      Wkmslm. Ya tuan, boleh untuk lelaki. ada banyak testimoni daripada pengguna lelaki. sabun kolagen sesuai untuk lelaki, perempuan dan juga bayi.

  7. lina

    assalam saya nak tanya kalau sye nak pakai nurrasya ni sekali dgn nanowhite fresh?? blh ke .. maknanya sye pakai day cream je yg lain semua saya pakai nanowhite fresh??? boleh ke mcm tu… mohon jawabb

    • nurraysaadmin

      Wkmslm . Nurraysa bersifat mencantikkan dan merawat kulit. Bebas bahan kimia berbahaya. Jadi, tidak dicadangkan untuk campur produk.

  8. Yaya morul

    Salam…npe muka sy jd gatal2 ye pass pkai set trial nurraysa ni..?sy bru pkai seminggu

    • nurraysaadmin

      biasa proses pemulihan kulit. guna sabun sahaja dahulu sis. sampai ok dah x gatal lagi.
      boleh whatsap 0179287962 untuk tip. terima kasih 🙂

  9. Mohamad Nazir

    Salam.. Anak saya ada masalah kulit enzema, perempuan berumur 1 tahun 7 bulan.. Adakah sesuai menggunakan sabun ini.. dan berapa harganya ye. Terima kasih..

    • nurraysaadmin

      ya boleh. sila buihkan terlebih dahulu. harga sabun sebagaimana pada laman web ya. terima kasih 🙂

  10. Qiii

    Assalamualaikum. Sy baru saja pakai set trial nurraysa ni. Tapi muka naik biji² merah. So mcm mana ye?

    • nurraysaadmin

      Wkmslm. ya, sis. ia proses pemulihan.elok sis guna sabun shj dahulu hinga bintik merah tu hilang. untuk tip lain, sis blh whatsap sy 0179287962. Terima kasih 🙂

    • nurraysaadmin

      CARA PENGGUNAAN SET SKINCARE NURRAYSA ]

      Bagi cust baru:

      ● Minggu pertama
      PAKAI SABUN SAHAJA

      ● Minggu kedua
      SABUN + SERUM

      ● Minggu ke 3
      SABUN + SERUM + KRIM + SPRAY

      ❗Kalau masa minggu ke 2 muka naik jerawat, STOP SERUM. Pakai SABUN SHJ dulu sampai jerawat kecut.

      ❗Kalau naik jerawat masa lepas pakai krim / spray. STOP juga. Guna SABUN SHJ sampai pulih semula.
      Lepas pulih baru boleh pakai yang lain

      Krim + Serum + Spray
      ➡ Ada kulit orang yg x sesuai. Jadi kena pakai step by step.
      ➡ Kalau byk kali pakai serum, lepas tu naik jerawat maknanya tak sesuai dengan serum. Jadi tak perlu pakai serum.

      Bagi cust lama:

      Cara guna :
      ☀ SIANG ☀
      1) Cuci dgn sabun nurraysa
      2) Sapu serum sampai meresap
      3) Sapu krim uv

      MALAM
      1) Cuci dgn sabun nurraysa
      2) Sapu serum sampai meresap
      3) Spray miracle whitening spray

      Minum air kosong min 3 liter sehari utk kesan terbaik.

      Pm/ WhatsApp sarah untuk maklumat lanjut 0179287962

    • nurraysaadmin

      Untuk lebih selamat, lebih baik tidak digunakan kepada baby g6pd. Terima kasih.

  11. fatin

    kulit sya xde mslh..tpi bole ke sya nk cbe produk nurraysa ni…sbb nmpk bgoz

    • nurraysaadmin

      sis boleh cuba lipstik, atau dalam bentuk set seperti set makeup atau set mandian. 🙂

  12. Alin

    Saya pakai nurraysa dah dkt sebulan lebih, tp kulit muka sy makim teruk. Jerawat sgt byk naik. Apa patut sy buat ye?

    • nurraysaadmin

      Ya, sis. Masih dalam proses pemulihan kulit. Pastikan sis tidak campur dgn produk wajah yg lain.
      Minum air lebih banyak, jaga pemakanan dan hanya guna sabun shj hingga jerawat kecut dan tidak naik lagi.
      Teruskan beberapa bulan lagi untuk kulit pulih seperti biasa. boleh ikut tip di atas ya. terima kasih 🙂

  13. linda

    Salam sis. Sya dh pakai sabun dgn set trial selama sebulan .. nek jrwt, jeragat, ruam dimuka… sya stop dan pkai sqbun shaja slma seminggu… still da lg jrwat… pastu sya pkai sbun dgn moisturizer argan whitening.. jerawat kecut, jerwat pun kurang naik. Tp jeragat dn ruam, prut jrwat still ada lg wlupun sdh pkai sbln sabun dan moisturizer… msih lama lg kaa untuk dpt kesan yg lbih baik???

    • nurraysaadmin

      Wkmslm ya sis. proses pemulihan bergantung pada kulit masing-masing dan ada testimoni yang ambil masa beberapa bulan.ia bukan produk yg dapat hasil cepat kerana ia tiada bahan kimia. sis boleh cuba serum pula untuk hilangkan parut. boleh whatsapp 0179287962 untuk bantuan ya. terima kasih.

  14. Azie

    Slm. Sya memang pakai produk lain. Cuma pencuci muka sya selalu tukar² ikut keselesaan.. Boleh ke sya pakai sabun nutraysa ni dgn produk lain? Sunblock brand lain, pencuci brand lain.

    • nurraysaadmin

      Wkmslm produk wajah nurraysa tak digalakkan campur dengan produk lain bagi memastikan tiada kesan lain akibat campur produk.

  15. Nisa'

    Assalamualaikum . Nak tanya , saya bru beli nurraysa collagen soap dan Saya hanya merehatkan muka dri memakai sebarang cream , foundation dan sabun pencuci muka hanya dalam 3 hari . Boleh ke?

    • nurraysaadmin

      Boleh insyaAllah. Seeloknya cukup seminggu. cuba pakai sabun sahaja dahulu 1-2 kali sehari ya.

    • nurraysaadmin

      Wkmslm ya boleh sis. elok guna sabun dahulu untuk kulit sesuaikan diri.

  16. mohd fikri

    assalamualaikum. produk sabun kolagen memang terbaik.saya pengguna dari bulan 6 tahun lepas sampai sekarang.. memang beri flawless kat muka saya.jerawat pun kurang naik..cuma liang roma sahaja masih terbuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *